Molnos Angéla

ANGOL-MAGYAR LÉLEKTANI ÉS LÉLEKGYÓGYÁSZATI SZÓJEGYZÉK

különös tekintettel a rövid lélekelemző kezelésre

 Kedves világhálóböngésző!

E szójegyzék 1995-ben nyomtatott kiadásra készült olyan lélektan szakos egyetemi hallgatóknak és oktatóknak, akiknek szívügye a magyar szaknyelvek megmentése és korszerűsítése. Mivel a kiadás késett, 1997. november 1-én az LSZM alapítvány nevében az érdeklődő böngészők rendelkezésére bocsátottam e szójegyzéket. Azóta is folyamatosan javítgatjuk és bővítjük.

Megjegyzéseivel, őszinte véleményévell kérjük segítsen e kézirat továbbfejlesztésében. Mennyire hasznos vagy használhatatlan e szójegyzék? Milyen javításokat, kiegészítéseket, módosításokat javasol? (pl. új fontos címszavak; további fordítási ajánlatok egyes címszavakhoz). Érdeklődéssel várok minden építő jellegű visszajelzést és ötletet a következő címre: Dr. Molnos Angéla, 4001 Debrecen, Pf.376 vagy keresofi@fox.klte.hu.

Kérlem olvassa el a rövid Bevezetés-t mielőtt a Szójegyzék-et használná. Rákattinthat a Rövidítések magyarázatára valamint a Források jegyzékére is. Esetleg érdekli e honlap teljes forrásjegyzéke is: Irodalom és források I. Szakirodalom II. Szótárak III. Folyóiratok.

Végül hálás köszönetem Koncz Csabának és Csukás Leventének, akik előkészítették és feltették ezt az anyagot a világhálóra.

Molnos Angéla

 
  Debrecen,1998. május 10.

 

A    B    C    D    E    F    G    H    I    K-L    M    N    P   O    Q-R    S    T    U    V-W

Rovásírás: Hosszú Gábor betűkészlete alapján

Vissza a kezdő oldalra